Як правильно фарбувати стіни і стелі

Як правильно фарбувати? У вас на стіні після фарбування з’явилися плями та тріщини? Фарба погано тримається на поверхні? Чомусь не збігається колір?

Ми розповімо вам про чотири грубі помилки під час фарбування стін, а також дамо кілька простих рекомендацій.

Помилка №1

Найпоширеніша помилка – непідготовлена ​​основа. Поверхня перед фарбуванням потрібно завжди гарантувати. Це обов’язково! Грунтування основи дозволить уникнути безлічі проблем:

  • Негрунтована стіна буде забирати у фарби вологу, і тоді матеріал буде втрачати еластичність, скочуватися в грудочки і налипати на інструмент.
  • Непідготовлена основа потребує більшої витрати фарби, тому що стартовий шар у вас буде мимоволі виступати в якості грунтовки. Якщо ж є шар грунту, тоді фарба надійно покриє основу і буде міцніше на ній триматися.

Також не забувайте, що перед нанесенням грунту зі стіни потрібно видалити пил і плями, а тріщини і інші нерівності закрити шпаклівкою. Перед ґрунтуванням стіну потрібно зашліфувати спеціальною машинкою або звичайним наждачним папером. Зазвичай грунтують універсальною ґрунтовкою, але якщо основа дуже сильно вбирає вологу, тоді – ґрунтовкою глибокого проникнення.

Грунтування поверхні

Помилка №2

Часто буває так, що фарба занадто густа і для більш зручної роботи її хочеться розвести до зручної консистенції. У такому випадку не використовуйте для цих цілей воду сумнівного походження. Навіть у питній воді можуть міститися домішки, які при контакті з барвниками можуть викликати хімічні реакції і на поверхні стіни з’являться плями. Крім того, додавання води в фарбу значно знижує якість продукту.

Щоб цього не допустити, дуже ретельно перемішайте фарбу перед нанесенням. І лише при необхідності замість води рекомендується додати трохи універсальної грунтовки. Це дозволить зберегти характеристики фарби на високому рівні, а спеціальна підготовлена ​​рідина, що міститься в грунтовці, максимально знизить ризик появи плям.

Помилка №3

Ще одна поширена помилка – фарбувати лише в один шар. Це роблять, щоб економити фарбу, але «скупий платити двічі». По-перше, навіть якщо основа правильно прогрунтована, перший шар фарби є лише основою. Все-одно залишаться місця, мало помітні оку, де шар буде занадто тонкий або де фарба нанесена нерівномірно. Це означає, що колір основи буде проступати в деяких місцях і на стіні з’являться смуги з різними відтінками.

Щоб цього уникнути, потрібно запам’ятати правило – фарбувати завжди потрібно мінімум в два шари, а якщо колір фарби яскравий і насичений, то і в три. Це дозволить зробити колір рівномірним, а також заповнити всі дрібні шорсткості і нерівності, що залишилися після підготовки основи.

Помилка №4

Нарешті, четверта помилка, яка часто зустрічається – поспіх. Не можна фарбувати сиру стіну, яка ще не висохла після нанесення грунтовки. Також потрібно давати висохнути першому шару фарби перед нанесенням другого і так далі. В іншому випадку, невисохлий шар починає руйнуватися, а шматочки основи або грудочки фарби налипають на інструмент. Лише терпіння і дотримання інструкції, що вказана на відрі з фарбою, дозволить вам отримати прекрасний результат і якість на довгий термін.

Висновок:

  • Завжди готуйте основу перед фарбуванням: видаляйте плями, заробляйте тріщини, шліфуйте її та грунтуйте.
  • Якщо фарба густа і потрібно її розвести, користуйтеся для цього універсальним грунтом.
  • Фарбуйте мінімум в два шари, щоб зробити колір рівномірним і не отримати кольорових розводів на стіні.
  • Давайте кожному шару висохнути.

Джерело: armix.ua

Поділитися у соцмережах:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

інші новини

Тепла підлога. Як обрати і на що варто звернути увагу?

Чому скрипить новенький ламінат та як цьому запобігти?

ТОП-3 причин почати ремонт квартири цієї весни

продукція